Nå er det ikke lenge igjen til årets EkomKraft torsdag 25. april på Gardermoen, og det er på tide å melde seg på! Her samles ekom- og kraftsektorene til en felles fagdag om beredskap og styrket samarbeid.

Finn ut mer

Portrettbilde av Karianne Tung

Digitaliseringsministeren kommer – kommer du?

Digitaliserings- og forvaltningsminister, Karianne Tung, deltar på EkomKraft. Hun skal åpne fagdagen og setter med det økt fokus på samarbeidet mellom ekom- og kraftsektorene.

Dette er EkomKraft

Fagdagen er et samarbeid mellom Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) og Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) og ble første gang arrangert i 2023 med 150 deltagere.

Snøkaoset på sør- og østlandet i januar og uværet Ingunn i februar understreker viktigheten av fagdagens målsetting: styrket samarbeid mellom ekom- og kraftsektorene om beredskap og krisehåndtering. Gjennom foredrag, panelsamtaler og deltagerdialoger setter vi fokus på sikkerhetsutfordringer, praktisk beredskap og mulige løsninger.

Rundt 30 dyktige foredragsholdere skal ta oss gjennom dagen i følgende seksjoner:

  • Nå er det alvor – Totalberedskapskommisjonen

  • EkomKraft samhandling – hva er gjort?

  • Hendelseshåndtering under ekstremvær som «Hans» og «Ingunn»

  • Når neste krise kommer

Program for dagen finner du her

Det er forventet godt over 150 deltagere fra ekom- og kraftsektorene, hvor både myndigheter og bransjene er representert. 

På scenen ser vi blant annet: 

Nina Kjelstrup
Tord Lindelid

Nina Schreuder Kjelstrup

Nina er leder for informasjonssikkerhet i BKK AS. Hun er utdannet samfunnsøkonom og filosof, og har rundt 12 års erfaring fra kraftbransjen. På fagdagen skal hun gi oss et innblikk i leverandørkjedesikkerhet i kritiske beredskapssituasjoner.

Tord Lindelid

Tord er seniorrådgiver i Nkom hvor han blant annet arbeider med totalforsvarsarbeid og øvelser. Han har bakgrunn og utdanning fra Forsvaret. Tord skal på fagdagen presentere arbeidet med de kommende EkomKraft-øvelsene.

Bente Wahl
Christian Stav

Bente Wahl

Bente jobber som statsmeteorolog på Meteorologisk Institutt og som værvarsler i NRK. Metrologisk institutt sine redegjørelser for situasjonen og prognoser for nedbør under ekstremværet Hans var sentralt for krisehåndteringen.

Christian Stav

Christian er konsernsjef i NTE (Nordtrøndelag Elektrisitetsverk AS). Christian satt i den regjeringsoppnevnte Totalforsvarskommisjonen som leverte sin tilrådning i form av en NOU i juni 2023 og vil gi oss noen høydepunkter fra denne.

Her kan du se resten av foredragsholderne.

 

Sees vi?

Meld deg på