Digital fagdag

Oktober er nasjonal sikkerhetsmåned og Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) inviterer også i år til Nasjonal sikkerhetsdag. Arrangementet er åpent for alle og sendes digitalt.

– Sikkerhetsutfordringer knyttet til 5G vil være en rød tråd gjennom dagen. Vi har invitert eksperter som vil gi oss helt konkrete eksempler på bruk av 5G og hva bedrifter, statlige virksomheter og kommuner må begynne å tenke på allerede nå ved innføring av ny teknologi, sier Lindeberg.

Program

– Deler av programmet er allerede klart, og vi kan nevne at Karsten Friis, leder av forskningsgruppen for sikkerhet og forsvar ved Norsk Utenrikspolitiske Institutt (NUPI), og Olav Lysne, direktør Simula Metropolitan og professor ved OsloMet, vil drøfte 5G og internasjonal politikk, forteller Lindeberg.

Leonora Onarheim Bergsjø, leder for NORDE Norsk råd for digital etikk, er invitert for å dele sin kunnskap fra forskning. Hun forsker på forholdet mellom ny teknologi og digital etikk – og stiller spørsmål til hvor nøytral teknologien egentlig er.

Sikkerhetspodcast - direkte

Roar Thon, fagdirektør for sikkerhetskultur i Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) deltar sammen med Jørgen Dyrhaug, som til daglig jobber med strategisk cybersikkerhet i NSM.

Duoen skal spille inn en ny episode i sin populære sikkerhetspodcast, direkte fra Nasjonal sikkerhetsdag. 

Påmelding

Her kan du melde deg på, og får tilsendt lenke og detaljert program for nettsendingen, i god tid før 14. oktober.

Påmeldingslink (påmeldingsfrist er utgått)

Hold av formiddagen 14. oktober til en nyttig fagdag om sikkerhet.