Fysisk og digital fagkonferanse

– Jeg vil gjerne videreføre en vellykket tradisjon med en årlig faglig og sosial samling i regi av Nkom, sier direktør Pål Wien Espen i Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom).

– Konferansen arrangeres i toppetasjen på nyoppussede Thon Hotel Norge Kristiansand, i en av Sørlandets største konferansesaler, for å hensynta eventuelle smittevernstiltak. Vi satser på at situasjonen og gjeldende smittvernsanbefalinger er slik at det er rom for å gjennomføre en fysisk samling i september. I tillegg vil konferansen også kunne følges på nett. Det gir mulighet for at flere kan delta, sier direktør Espen, som håper at flest mulig ønsker og kan delta fysisk.

– Så håper vi dette er attraktive og gode rammer for debatter og innlegg om fremtidsutsikter, kunnskap og innsikt innen ekom. Her bør det være noe å hente for både næringsliv, myndigheter og andre interesserte, inviterer Espen.

Konferansen starter kl. 12.00 og varer til 16.00

Debatt om gigabitsamfunnet

– Lyse, Ice og Telenor er invitert til debatt med oss i Nkom om hvordan Norge skal komme seg til gigabitsamfunnet. Vi er jo avhengig av teleaktørene og deres evne til investeringer, satsinger og tilbud til befolkning og næringsliv. Hva med konkurransesituasjonen og priser? Og er det virkelig behov for gigabithastigheter? Ja dette og mer til vil vi utfordre på, sier direktøren i Nkom.

Fra tradisjonelt mediekonsern til digital virksomhet

– Schibsted vil gi oss et innblikk i digital transformasjon og fremtidsutsikter. Sven Størmer Thaulow, leder for Data & teknologi i Schibsted, deler erfaringer og kunnskap om videre digitale satsing etter å ha gått fra et tradisjonelt mediekonsern til dagens digitale selskap. Her kan en lære en del om det å digitalisere og internasjonalisere virksomheten, mener Espen.

Erfaringer fra skredet i Gjerdrum

– På programmet står også innlegg fra brann- og redningssjef i Øvre Romerike brann og redning, Anders Løberg, som deler erfaringer om viktigheten av samhandling mellom nødetater og sivilsamfunnet, og behovet for bruk av nye digitale tjenester. Dette sett i lys av erfaringer fra redningsaksjonen i forbindelse med det tragiske skredet i Gjerdrum. Digitalisering, ny teknologi og samhandling er ikke minst viktig i slike situasjoner, sier direktør Espen.

Bærekraft i ekomsektoren

– Et annet viktig tema for oss i Nkom er vår bransjes bidrag til et bærekraftig samfunn. Her vil vi starte en dialog med aktørene om dette, sier Espen.

Middag og kulturprogram

– Jeg håper virkelig vi i år kan samle mange innenfor de aktuelle smittevernreglene som vil gjelde 22. september. Det er jo noe av konseptet med Nkom Agenda at vi kan samles, bli kjent og utveksle erfaringer, sier Espen.

– Vi tilbyr derfor også et godt sosialt og kulturelt program på ettermiddagen, i samarbeid med Kilden teater og konserthus og Sørlandets Kunstmuseum/Kunstsiloen, før middag i toppetasjen på hotellet, med fantastisk utsikt over byen, inviterer direktøren i Nkom.

Ettermiddagsprogrammet starter kl. 17.00
Middag kl. 20.00

Velkommen til å melde deg på Nkom Agenda 22. september.

Deltakeravgift konferanse fra kl. 12-16: kr. 1500,- inkl. mva.
Deltakeravgift ettermiddagsprogram og middag: 1000,- inkl. mva.

Påmeldingslink (påmeldingsfrist er utgått)

Påmeldingsfrist 29. august

Hotelbestilling

Nkom Agenda arrangeres på Thon Hotel Norge i Kristiansand, som tilbyr nyoppussede lekre rom midt i Kristiansand.

Enkeltrom kr. 1295,- pr natt inkl. mva. og frokost
Dobbeltrom kr. 1495,- pr natt inkl. mva. og frokost

Du bestiller selv direkte med hotellet
via mail: hotelnorge.booking@olavthon.no
eller tlf. : +47 38 17 40 00

Reservasjonsnummer: 29649839 Nasjonal kommunikasjonsmyndighet

Kontakt

Fagsjef Espen Slette (program)
Rådgiver Cathrine Solheim (praktiske spørsmål)