– Last ned appen og test din internetthastighet, oppfordrer seksjonssjef Camilla Broch Pedersen i Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom).

– Får du hastigheten du betaler for? Hvor har du dekning? Har andre målt hastighet i din kommune? Alt dette kan du sjekke når du laster ned appen på mobil eller nettbrett, inviterer Camilla i Nkom.

Gratis og reklamefri

Nkoms nye oppdaterte app er reklamefri og transparent. Oppdateringen har ny design med beskrivende illustrasjoner på hvordan en måler hastigheten på internett. Den nye Nettfart-appen kommer også med en ny funksjonalitet som heter «sløyfemodus», som gir mulighet til å kjøre flere målinger automatisk etter hverandre, basert på enten tidsintervaller eller avstand.

Ny kartvisning

Nettfart-appen er oppdatert med ny kartvisning, samme kartløsning som på nettfart.no, hvor du kan filtrere måleresultatene. Her kan du også se hvor andre kunder hos din operatør har målt via 5G, eller sammenligne operatørene med hverandre.

Mobilappen gir mer nøyaktig informasjon om din geografiske posisjon der målingene blir gjort, sammenlignet med om du bruker nettleseren.

Både nettversjon og mobilapp

Tjenesten Nettfart finnes i nettversjon og som mobilapp for Android og iOS. Mobilappen er nå oppdatert med samme design som nettversjonen, som ble oppdatert for snart ett år siden. Nettversjonen bruker samme målemetodikk som mobilappen, men tester litt færre parametere. Begge tjenestene samler måledata i separate databaser.

Bidra med målinger for økt bredbåndsutbygging

– Vi håper enda flere vil ta i bruk Nettfart-appen og foreta målinger over hele landet, slik at vi får enda bedre oversikt over netthastigheten, særlig i distriktene, sier seksjonssjef Camilla Broch Pedersen.

Dataene som lagres i kartløsningen er et godt hjelpemiddel for kommuner og fylkeskommuner som ønsker å legge til rette for enda bedre nettdekning for sine innbyggere. Dataene er åpne og kan lastes ned gratis av alle. Målingene benyttes til å vise områder med god eller dårlig netthastighet.

Uavhengig måletjeneste

Sammenlignet med mange andre måletjenester er Nettfart uavhengig av internettleverandør. Teknisk sett er dermed nettfart.no «sin egen» internettleverandør med full kontroll på hvordan dataene flyter. Nettfart utveksler trafikk med andre internettleverandører på NIX (Norwegian Internet eXchange), et sentralt punkt i den norske delen av internett.

Bilder av Nettfart-appen på en mobiltelefon
Den nye Nettfart-appen er testet i beta-versjon av mange brukere, og er nå justert og klar for å lastes ned. Målinger du har gjort i den "gamle appen" følger automatisk med over når du laster ned den nye appen, og du finner de under "Resultater".


Vinn en Nettfart t-skjorte 

I forbindelse med lanseringen av appen lodder vi ut 20 kule mørkeblå Nettfart t-skjorter. Den samme T-skjorta som du ser alle på bildet har på seg.

Alle som laster ned appen, og gjennomfører minst 10 målinger, kan bli med i trekningen av en t-skjorte.

Det eneste du trenger å gjøre er å sende oss et skjermbilde som viser 10 målinger du har gjort med appen innen 28. februar 2022.

Send skjermbildet til nettfart@nkom.no, oppgi ønsket størrelse (S-M-L-XL-XXL), og navn og adresse vi skal sende t-skjorta til - dersom du vinner. 

Bilde av prosjektgruppa i t-skjorter med QR-kode på baksiden som leder til Nettfart.no
De nye T-skjortene har også QR-kode på baksiden som går til nettfart.no