Hindre hacking 

Å oppdatere operativsystemet på mobiltelefonen er et av de mest effektive tiltakene du selv kan gjøre for å øke din digitale sikkerhet. Hackere utnytter ofte sårbarheter i eldre versjoner av operativsystemer for å få tilgang til dine personlige data. Akkurat nå ser vi et økt antall spoofing- og hackingtilfeller i Norge – kanskje vi blir litt sløvere i sommervarmen? 

Hva er et operativsystem? 

Operativsystemet på mobilen din fungerer som hjernen til enheten og styrer alle funksjonene og sikkerhetsmekanismene som er avgjørende for å beskytte deg mot trusler på nettet. Ved å holde operativsystemet oppdatert, sikrer du at du har de nyeste sikkerhetsoppdateringene og feilrettingene som produsenten har utgitt. 

Bedre brukeropplevelse og nye funksjoner 

Oppdateringer handler ikke bare om sikkerhet. Mobilprodusenter utgir også oppdateringer for å forbedre ytelsen, introdusere nye funksjoner og rette opp mindre problemer. Var du for eksempel en av dem som ikke mottok nødvarsel på mobilen da det ble testet 14. juni? Noen telefoner mottok ikke varselet fordi de ikke hadde oppdatert iOS- eller Android-versjon. 

Hvordan oppdaterer jeg? 

Når det kommer nye oppdateringer, vil du som regel motta et varsel på mobilen din. Du kan også gå inn på innstillingene på mobilen og manuelt sjekke om det er nye oppdateringer tilgjengelig. Følg instruksjonene for å laste ned og installere oppdateringene. Sørg for at du er koblet til et pålitelig WiFi-nettverk eller har nok mobildata, slik at oppdateringen kan lastes ned uten problemer. 

Så hold et øye med oppdateringsmeldinger på mobilen din, sjekk gjerne om det ligger oppdateringer og venter allerede, og installerer dem så snart de dukker opp. Da går du en tryggere digital sommer i møte!