Fortsatt åpent for å melde seg på

Oktober er nasjonal sikkerhetsmåned og i den forbindelse inviterer Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) også i år til Nasjonal sikkerhetsdag. Arrangementet er åpent for alle og sendes digitalt. Du er velkommen til å melde deg på fagdagen på nett fram til 13. oktober.

Her kan du melde deg på og få tilsendt lenke til nettsendingen, når det nærmer seg.

Påmeldingslink

5G i et sikkerhetsperspektiv

– Sikkerhetsutfordringer knyttet til 5G vil være en rød tråd gjennom dagen. Vi har invitert eksperter som vil gi oss helt konkrete eksempler på bruk av 5G og hva bedrifter, statlige virksomheter og kommuner må begynne å tenke på allerede nå ved innføring av ny teknologi, sier sikkerhetsdirektør Lindeberg.

Programmet

Olav Lysne, direktør Simula Metropolitan og professor ved OsloMet, og Karsten Friis, leder av forskningsgruppen for sikkerhet og forsvar ved Norsk Utenrikspolitiske Institutt (NUPI), vil drøfte drøfter 5G og internasjonal politikk med sitt foredrag "5G - Norge mellom stormaktene".

Leonora Onarheim Bergsjø, PhD, er forsker, forfatter og samfunnsdebattant. Hun leder NORDE Norsk råd for digital etikk, og er spesielt opptatt av forholdet mellom ny teknologi og digital etikk. På Nasjonal sikkerhetsdag vil hun snakke spesielt om digital sikkerhet i et etisk perspektiv. 

Radioarkitekt Kennet Nomeland fra Forsvarsmateriell deler Forsvarets erfaringer med sikring av 5G, mens sikkerhetsambassadør i Telenor, Jan Petter Torgersrud vil drøfte muligheter og utfordringer med 5G i foredraget "Ny "G" - hva betyr dette for sikkerheten?".

Duoen Roar Thon og Jørgen Dyrhaug fra Nasjonal sikkerhetsmyndighet har spilt inn over 120 episoder av sin populære sikkerhetspodcast, og på Nasjonal sikkerhetsdag er de klare for enda en episode – direkte fra Nkoms lokaler i Lillesand!   

Nkoms fagsjef Alexander Iversen vil presentere EkomROS 2021, Nkoms årlige rapport om trusler og sårbarheter i ekomsektoren. Direktør Pål Wien Espen og sikkerhetsdirektør Elise K. Lindeberg i Nkom innleder fra Nkom.

Kort film om programmet

Her får du en liten oppsummering av programinnholdet: