I linken over her kan du følge sikkerhetsdagen på nett.

Ønsker du å stille spørsmål til foredragsholderne,
så går du inn på menti.com, og bruker koden 68 22 69 0

Aktuelle sikkerhetstema

– I år har den digitale grunnmuren virkelig blitt stress-testet som følge av en ny digital hverdag for veldig mange av oss, sier sikkerhetsdirektør Elise K. Lindeberg i Nkom. – Vi vil gi et innblikk i hvordan Nkom har jobbet og hvordan ekomnettene har tålt belastningen i et utfordrende år, sier Lindeberg, som i mars satte sikkerhetsavdelingen i Nkom i gul beredskap.

Nkom inviterer en rekke eksperter til å belyse aktuelle sikkerhetstema i tillegg til foredrag fra egne fagfolk. Her får du innblikk i alt fra sikkerhetspolitikk under valget i USA, til hvem som egentlig styrer trafikken på internett.

Sikkerhetsutfordringer

Roar Thon fra Nasjonal Sikkerhetsmyndighet (NSM) vil snakke om sikkerhet i en ny hverdag, mens Hans Marius Tessem fra Norsk senter for informasjonssikring (NorSIS) stiller spørsmålet – sikkerhet for sikkerhetens skyld?

Anders Romarheim ved Institutt for forsvarsstudier (IFS) vil dele sin kunnskapom hvordan stormaktenes handlinger påvirker vår sikkerhet, og hvordan utfallet av valget i USA kan få konsekvenser for Norge og verden.

NRKbeta om mobildata på avveie

Våre data på mobiler og internett-tilkoblede produkter er blitt storindustri og kan misbrukes av trusselaktører. For 30.000 kroner kunne NRK kjøpe data til å kartlegge og identifisere norske offiserer, politikere og helt vanlige privatpersoner.

NRKbeta tar oss med bak kulissene til industrien som lever av våre data.

Nyttig for alle som jobber med digital sikkerhet

Sikkerhetsdagen gir oppdatert informasjon som er nyttig for alle som jobber med - og har ansvaret for - digital sikkerhet. Temaet er mer aktuelt enn noen gang i et samfunn preget av økende digitalisering.

Programmet

Her kan du se hele programmet for Nasjonal sikkerhetsdag 8. oktober,
som sendes fra Nkoms lokaler i Lillesand.

Påmelding

Her kan du melde deg på nettmøtet (påmeldingsfrist er utgått)

Vi legger også link til å følge nettmøtet her noen dager før. Meld deg på, så får du linken tilsendt på e-post.