Hopp til hovedinnhold

EkomKraft 2024

Velkommen til EkomKraft 2024 – en felles fagdag om beredskap og styrket samarbeid mellom ekom- og kraftsektoren. Årets arrangement finner sted den 25. april på Scandic Oslo Airport, og er årets møteplass for alle som er opptatt av hvordan ekom og kraft skal spille sammen!

Informasjon om EkomKraft med norsk natur i bakgrunnen og to logoer nede i høyre hjørne

 

Nå er det ikke lenge igjen til årets EkomKraft torsdag 25. april på Gardermoen, og det er på tide å melde seg på! Her samles ekom- og kraftsektorene til en felles fagdag om beredskap og styrket samarbeid.

Finn ut mer

Portrettbilde av Karianne Tung

Digitaliseringsministeren kommer – kommer du?

Digitaliserings- og forvaltningsminister, Karianne Tung, deltar på EkomKraft. Hun skal åpne fagdagen og setter med det økt fokus på samarbeidet mellom ekom- og kraftsektorene.

Dette er EkomKraft

Fagdagen er et samarbeid mellom Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) og Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) og ble første gang arrangert i 2023 med 150 deltagere.

Snøkaoset på sør- og østlandet i januar og uværet Ingunn i februar understreker viktigheten av fagdagens målsetting: styrket samarbeid mellom ekom- og kraftsektorene om beredskap og krisehåndtering. Gjennom foredrag, panelsamtaler og deltagerdialoger setter vi fokus på sikkerhetsutfordringer, praktisk beredskap og mulige løsninger.

 

Rundt 30 dyktige foredragsholdere skal ta oss gjennom dagen i følgende seksjoner:

  • Nå er det alvor – Totalberedskapskommisjonen

  • EkomKraft samhandling – hva er gjort?

  • Hendelseshåndtering under ekstremvær som «Hans» og «Ingunn»

  • Når neste krise kommer

Program for dagen finner du her.

Det er forventet godt over 150 deltagere fra ekom- og kraftsektorene, hvor både myndigheter og bransjene er representert. 

På scenen ser vi blant annet: 

Nina Kjelstrup
Tord Lindelid

Nina Schreuder Kjelstrup

Nina er leder for informasjonssikkerhet i BKK AS. Hun er utdannet samfunnsøkonom og filosof, og har rundt 12 års erfaring fra kraftbransjen. På fagdagen skal hun gi oss et innblikk i leverandørkjedesikkerhet i kritiske beredskapssituasjoner.

Tord Lindelid

Tord er seniorrådgiver i Nkom hvor han blant annet arbeider med totalforsvarsarbeid og øvelser. Han har bakgrunn og utdanning fra Forsvaret. Tord skal på fagdagen presentere arbeidet med de kommende EkomKraft-øvelsene.

Bente Wahl
Christian Stav

Bente Wahl

Bente jobber som statsmeteorolog på Meteorologisk Institutt og som værvarsler i NRK. Metrologisk institutt sine redegjørelser for situasjonen og prognoser for nedbør under ekstremværet Hans var sentralt for krisehåndteringen.

Christian Stav

Christian er konsernsjef i NTE (Nordtrøndelag Elektrisitetsverk AS). Christian satt i den regjeringsoppnevnte Totalforsvarskommisjonen som leverte sin tilrådning i form av en NOU i juni 2023 og vil gi oss noen høydepunkter fra denne. 

Her kan du se resten av foredragsholderne.

 

Sees vi?

Meld deg på