Hvordan finne rimeligste mobilabonnement?

En prissammenlikningstjeneste viser abonnementspriser og -produkter fra et stort antall mobiloperatører i markedet. Vi anbefaler deg å bruke en av de Nkom-godkjente prissammenlikningstjenestene for å se hvor mye du kan spare ved å bytte mobilabonnement

Prissammenlikningstjenestene gir deg oversikt over ulike mobilabonnement og rangerer disse for deg ut fra dine kriterier og tjenester du ønsker for ditt abonnementet. Noen prissammenlikningstjenester har i tillegg oversikt over abonnementer for mobilt bredbånd.

De fleste mobiloperatører tilbyr i dag flere tjenester inkludert i abonnementet, som for eksempel «Fri Tale, SMS og MMS». Forskjellen mellom mobilabonnement ligger vanligvis på pris og datamengde per måned. 

Hva er en godkjent prissammenlikningstjeneste?

En godkjent prissammenligningstjeneste har et godkjentmerke fra Nkom. Slik ser godkjentmerke ut:

Nkom godkjentmerke for prissammenligningstjenester 2024, hvit bakgrunn
Nkom godkjentmerke for prissammenligningstjenester 2024, blå bakgrunn

For å få godkjentmerket, må prissammenlikningstjenesten være gratis å bruke og vise oppdaterte priser på abonnementer fra et bredt utvalg av mobiloperatører. Nkom fører jevnlig kontroll med de godkjente prissammenlikningstjenestene. Prissammenlikningstjenestene har det endelige ansvaret for all informasjon som fremkommer.

Verdt å vite

Noen av prissammenlikningstjenestene har inngått samarbeid med ulike mobiloperatører. Dette er med på å finansiere driften av tjenestene de tilbyr. En mobiloperatør som samarbeider med tjenesten, vil kunne ha en egen bestillingsknapp, lenke til operatørens hjemmeside og lignende. Dette anser Nkom å være i orden, så lenge det ikke påvirker resultatlisten.

Godkjentmerke omfatter kun priser og abonnement, og beregningene som gjøres på prissammenlikningstjenestene. Annen type informasjon som fremkommer på nettsiden, er ikke omfattet av ordningen.

Har du oppdaget feil eller har andre henvendelser knyttet til prissammenlikningstjenester, tips oss gjerne på firmapost@nkom.no.