Under besøket vil det gis anledning til å intervjue statsråden og aktuelle fagpersoner i Nasjonal kommunikasjonsmyndighet. Vi ønsker media velkommen til å delta gjennom hele eller deler av dagen.

Når: Fredag 28. juni kl. 10.00-12.45.
Sted: Nasjonal kommunikasjonsmyndighet, Nygård 1, 4790 Lillesand
Påmelding: presse@nkom.no
Spørsmål: Rita Lund Thune 922 06 466, rlt@nkom.no

Program

  • Kl. 10:00: EkomCert og Nkoms beredskap
    Hvordan jobbes det når store utfall i mobilnettet skjer? Eksempler fra snøfallet i vinter og fra ekstremværet «Hans». Besøk i Nkoms operasjonsrom.
     
  • Kl. 10:30: Fra internasjonalt diplomati til lokale nett
    Hvordan samarbeider verdenssamfunnet om frekvensforvaltningen, og hva betyr dette for oss i Norge?
     
  • Kl. 11:00: Data- og modellutvikling for vår digitale grunnmur
    Hvordan jobbes det bak skjermen for å få kunnskap om vår felles digitale infrastruktur?
    Hvilken rolle spiller kunstig intelligens i denne sammenhengen?
    Vi viser dekningskart og analyse.
     
  • Kl. 11:30: Digital bærekraft
    Er vår sektor en del av løsningen eller en del av problemet på klimautfordringene?Som det andre landet i verden skal Nkom kartlegge det totale fotavtrykket i elektronisk kommunikasjon.
     
  • Kl. 12:00: Kampen mot digital svindel
    Myndighetenes grep mot digital svindel på nett og mobil har gitt resultater, og det stoppes flere hundre millioner digitale svindelforsøk i Norge. Erfaringene fra Norge benyttes nå i et globalt nettverk av myndigheter.
     
  • Kl. 12:30: Avsatt tid til intervju med statsråden
    Pressen er velkommen til å delta på hele eller deler av dagen, etter eget ønske. Det vil gis anledning til å intervjue statsråden og aktuelle fagpersoner i Nasjonal kommunikasjonsmyndighet. Statsråden har satt av tid til media kl. 12.30.

UIA Grimstad

  • Kl. 13:15: Møte med miljøet for kunstig intelligens og velferdsteknologi
  • Centre of Artificial Intelligence Research - CAIR (uia.no).
    Møter professor Morten Goodwin, som presenterer fagmiljøet og den betydelige bredden i forskningen 
  • Ansvarlig digitalisering.
    Professor Øystein Sæbø presenterer fagmiljøet med utgangspunkt i en spennende samarbeidsavtale mellom NAV og UIA, som omfatter prosjekter innenfor digitalt medborgerskap, innbyggeres kanalvalg og NAVs flerkanalstrategi og menneskesentrert kunstig intelligens.  
  • CIEM -  Senter for integrert krisehåndtering er et prioritert forskningssenter ved UiA med lang tradisjon som bl.a. forsker på hvordan teknologibasert innovasjon kan bidra til økt samfunnssikkerhet og resiliens. 
  • CeDiT – Senter for digital transformasjon og HCAI – Human Centered AI – de to fagmiljøene presenteres av dekan og professor Leif Skiftenes Flak. To overlappende faglige miljøer ved UiA som i løpet av de siste årene har oppnådd en nasjonalt ledende posisjon innenfor ansvarlig digitalisering og menneskesentrert kunstig intelligens