Tre godkjente tjenester

De tre tjenestene som har kvalifisert seg for Nkoms godkjentmerke for prissammenlikningstjenester i 2021 er:

Tek.no/Mobilabonnement
Mobiltelefoni.no 
Mobilabonnement.no

Med disse tjenestene kan forbrukere på en enkel måte sammenlikne priser for et bredt utvalg av mobilabonnement og mobilt bredbånd. Nkom anbefaler forbrukere å benytte tjenestene for å vurdere ulike abonnement opp mot hverandre, og se hvor mye en kan spare basert på eget forbruksmønster.

Tjenestene legger til rette så forbrukere kan ta velinformerte valg av mobiltjenester. Nkom oppfordrer forbrukere til å bruke sin makt ved valg av mobilabonnement, og dermed styrke konkurransen i markedet.

Nkoms godkjentordning

Nkom opprettet ordningen med godkjenning av prissammenlikningstjenester i 2016. Private aktører som har utviklet prissammenlikningstjenester kan søke Nkom om godkjenning.

Vi stiller krav til at tjenestene skal være gratis og enkle å bruke, pålitelige og transparente, og inkludere et bredt utvalg av tilbydere og produkter. Ikke minst må de være objektive.

Stikkprøver og kontroller

Etter godkjenning gjennomfører Nkom stikkprøver og årlige kontroller av tjenestene. Det er kun de som holder informasjonen oppdatert over tid som får fornyet godkjentmerket ved nyttår.

Godkjentmerke omfatter kun priser og abonnement, og beregningene som gjøres på prissammenlikningstjenestene. Annen type informasjon som fremkommer på nettsiden er ikke omfattet av ordningen.