Den kraftige stormen i Nord-Norge har ført til stengte skoler og innstilte fly. I Kvæfjord i Troms har politiet sendt ut nødvarsel om skred. Uværet påvirker fremkommeligheten i landsdelen, og det er derfor viktig å tenke på hva du kan gjøre hvis du trenger hjelp. 

Her kan du se status i ekomnettene i nord
 

Fulladet mobiltelefon 

– Sørg for å ha en fulladet mobiltelefon, og ellers lade opp elektronisk utstyr hjemme, som for eksempel PC og elbil. Disse kan brukes til å lade opp mobiltelefonen din dersom du går tom for strøm, sier Svein Sundfør Scheie, seksjonssjef i Nkom. 

Seksjonssjef Svein Sundfør Scheie


Ringe etter hjelp 

Det samarbeides godt mellom myndighetene, mobiloperatørene og andre involverte parter, og situasjonen følges tett. Dersom stormen fører til utfall i mobilnettene, er det viktig at folk kan kontakte nødetatene.

– Først og fremst er det viktig å huske på at du kan ringe nødetatene selv om du mangler mobildekning fra mobilselskapet ditt, forutsatt at det finnes mobildekning fra minst ett annet mobilselskap der du befinner deg, forteller Scheie.

– Dersom mobilnettet er nede, er det også mulig å bruke internett til å ringe. Her er det nyttig å sjekke at Wifi Tale er aktivert på telefonen, sier Scheie.

Råd om egenberedskap for privatpersoner:

3 råd til egenberedskap


Råd om beredskap for virksomheter:

Råd virksomheter.png