Det er i den siste tiårsperioden investert betydelig i de norske mobilnettene, og dette har gitt Norge en mobildekning i verdensklasse. De tre mobilnettene våre gir gode muligheter til å kommunisere, og benytte kapasitetskrevende datatjenester som strømmetjenester eller skytjenester både hjemme og når man er på farten.

Nordmenn er generelt opptatt av teknologi, og mobilteknologi er ikke et unntak fra dette. Vi forventer dekning overalt, og det holder ikke lenger bare å kunne snakke med hverandre.

Mobilmarkedet står i en teknologisk revolusjon der mobilprodusentene og operativsystemene hele tiden kappes om å gi oss ny og bedre funksjonalitet og tjenester gjennom sine økosystem. Mobiltelefonen er derfor for mange blitt det viktigste arbeidsverktøyet og nærmest synonymt med internett-tilgang. Samtidig har det skjedd en kontinuerlig utvikling i mobilnettene fra 2G til 3G, 4G til 5G og man antar at 6G vil bli tilgjengelig rundt 2030. Dette er blant flere drivkrefter som har ført til at mobiltilbyderne investerer milliardbeløp i mobilnettene for å vinne konkurransen om kunder i privat- og bedriftsmarkedene.